Werknemers

Werkgevers betalen veel geld voor het pensioen. Zonde om de werknemers dan niet te vertellen wat er is geregeld en wat dit maandelijks kost. Daarnaast is het voor werknemers erg belangrijk om inzicht te krijgen in hun toekomstige financiƫn. Vaak hebben ze hier een te rooskleurig beeld van en willen ze bijvoorbeeld eerder stoppen met werken. Hiervoor is veel geld nodig!

Het is daarom belangrijk en nuttig om werknemers goed te informeren over hun pensioen. Dit kan door middel van een groepspresentatie waarin de regeling wordt uitgelegd en een demonstratie van de pensioenportal wordt gegeven. Nog beter is het om de pensioenregeling individueel uit te leggen en eigen pensioencijfers te laten zien. Met ons label metpensioenplan.nl doen we dit online en zijn we hier erg succesvol in!


Groepspresentatie

In een groepspresentatie:

  • Geven we uitleg over de pensioenregeling
  • Vertellen we wat er naast ouderdomspensioen nog meer is verzekerd
  • Geven we algemene rekenvoorbeelden
  • Laten we zien hoeveel geld er voor het pensioen wordt betaald
  • Bespreken we individuele keuzemogelijkheden
  • Demonstreren we de werknemers pensioenportal

Individuele uitleg

Bij een individuele uitleg, loggen we samen met uw werknemer in op z'n pensioenportal en demonstreren de werking hiervan. We laten individuele, up-to-date pensioencijfers (in bruto en nettobedragen) zien, tonen de premies die iedere maand worden betaald en belegd en bespreken alle individuele keuzemogelijkheden.

Daarnaast geven we uitleg over de rekentool in de portal, vertellen we hoe mutaties kunnen worden doorgegeven en waar extra uitleg (FAQ en Pensioen123) over de pensioenregeling is te vinden. Alle in de portal aanwezige informatie komt aan bod. Natuurlijk beantwoorden we tijdens deze individuele, online demo ook vragen over de pensioenregeling.

Alle ins en outs over onze individuele uitleg, vindt u op http://www.metpensioenplan.nl/pensioeninzicht.html.

Voor meer informatie over een groepspresentatie en individuele uitleg kunt u ons het best even bellen.

background

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.